Codex Alimentarius isi arata din nou coltii, cand vine vorba
despre “exterminarea lenta” a populatiei prin mancare. O alta substanta
nociva, aprobata de Codex, este glutamatul de sodiu. Intr-un raport
prezentat in anul 2006, in fata celei mai importante comisii din cadrul
Organizatiei Mondiale a Sanatatii, “otravirea lenta a populatiei” a
devenit o realitate.
Glutamatul monosodic sau E 621
este un potentiator de aroma si este adaugat in cantitate mare la
amestecurile de condimente si mirodenii cum ar fi produsele de tip
Vegeta sau Delikat care contin pana la 15% glutamat monosodic, precum si
supele la plic, condimente pentru peste, “fix pentru cartofi” etc.,
adica toate prafurile dubioase care promit mancare buna facuta din
nimic.
Intr-un raport prezentat in 2006 in fata comisiei de experti pentru aditivi alimentari din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii si intitulat „Otravirea lenta a
omenirii” („The Slow Poisoning of Mankind”), cercetatorul John Erb a
rezumat sute de studii ce au tratat in ultimii 50 de ani efectele
glutamatului de monosodiu asupra animalelor si oamenilor.
Asadar,
cu toate ca guvernele au la dispozitie o larga bibliografie stiintifica
privind efectul nociv al glutamatului, nu iau nicio masura macar de a
informa populatia, daca nu si de a interzice aceasta otrava cu efect
intarziat. In acelasi timp, la comanda, din cand in cand, mai marii si
responsabilii cu sanatatea publica lupta inversunat pentru a proteja
sanatatea publica prin vaccinuri.
Aceasta substanta este ascunsa
la umbra denumirii de E621 pentru ca asa cer regulamentele. Va puteti
imagina cati dintre oamenii obisnuiti stiu ce inseamna E621 si de efecte
nocive poate sa aiba asupra organismului uman?
Glutamatul de sodiu produce obezitatea
Cresterea
in greutate a populatiei la nivel mondial are ca sursa sigura
glutamatul de monosodiu. Potrivit unui studiu efectuat de doi
specialisti, F. Bellisle si M. Monneuse, este nevoie de doar 0,6% din
nociva substanta pentru a determina pe oameni sa manance mai mult si mai
repede. In acest fel 6% din dieta zilnica a unui om este alcatuita din
E621. Incredibil,nu? Aceasta inseamna ca la un consum de 2 kilograme de
alimente pe zi, un adult introduce in organismul sau 12 grame de otrava,
care este suficienta pentru a omora pe loc un sobolan de 1 kilogram.
Glutamatul de sodiu este un drog
Glutamatul
monosodic (E 621) este un drog si un neurotrans- mitator. El este
intalnit in mod natural in corpul uman si este responsabil, alaturi de
alti nerotransmitatori (ca acidul aspartic), de functionarea corecta a
sistemului nervos. De aceea, pentru o functionare corecta a creierului
si a organelor interne, este absolut necesar sa existe un nivel
echilibrat al concentratiei acestora in corp.
Toate
organele interne din corpul nostru contin receptori ai glutamatului,
adica reactioneaza specific la prezenta glutamatului. Suprastimularea
acestor receptori (in creier sau in alte organe) duce la numeroase
dezechilibre interne si la probleme de sanatate care copiaza simptomele
altor boli (fibromialgie sau aritmie cardiaca, de exemplu), dar continua
sa fie gresit diagnosticate de medici (uneori chiar mai multi ani) care
prescriu adesea medicamente scumpe si cu o multime de efecte secundare
periculoase. Nefericitul “gurmand” va constata ca are o viata mizera si
ca sanatatea lui da semne de deteriorare galopante.
Glutamatul de sodiu “arde” neuronii
Glutamatul
actioneaza ca un stimulent la nivelul creierului. El pacaleste intregul
organism, mai ales gustul, care pare sa fie bun chiar daca alimentul
este stricat sau deteriorat. In acest fel E621 pacaleste creierul si
stimuleaza activitatea neuronilor care pe termen lung ajung la
distrugere.
Glutamatul de monosodiu distruge sistemul nervos si
creste consistent riscul de epilepsie, de asemenea el este raspunzator
si pentru derelglarile hormonale si pentru insulina si hormonul de
crestere, scade puterea de concentrare si distruge neuronii si
potenteaza comportamentul antisocial si agresiv. Acestea sunt doar unele
dintre efectele adverse pe care la produce otrava din mancare asupra
comportamentului uman.
Alte simptome produse de glutamatul de sodiu sunt:
Cardiace:
Aritmie , fibrilatie arteriala, tahicardie (palpitatii), incetinirea
inimii ,angina pectorala, cresterea tensiunii, scaderea tensiunii
Gastrointestinale: Diaree , greata / voma , crampe stomacale, colon iritat, hemoroizi, sangerari rectale
Neurologice:
Depresie, hiperactivitate, reactii de furie,migrene, ameteala,
dezechilibru, dezorientare, confuzie mentala, anxietate, atacuri de
panica, modificari de comportament, probleme de comportament, atentie
deficitara, letargie, somnolenta, insomnie, paralizie, sciatica, vorbire
inconsistenta, frisoane, pierderi de memorie
Piele: Crapaturi,
mancarimi, leziuni bucale, paralizie partiala, uscarea gurii,
intepenirea fetei, intepenirea limbii, cearcane sub ochi
Control la Curtea de Apel Bacau
Acum 6 ani
No Response to "Otravirea populatiei prinde contur"
Leave A Reply